Buitenlandse stage Aruba

Cas di Cultura

Cas  di Cultura

Zaterdag 4 mei 2024

Weekend

Op 4 mei zijn we geland op Aruba. We zijn naar ons verblijf Blue Village gereden en we hebben onze koffers uitgepakt. Daarna zijn nog even gaan zwemmen in het zwembad van het verblijf. Als laatste hebben we nog gerust.

Het was een rustig dagje, maar wel tof!

Zondag 5 mei 2024

Weekend

Op 5 mei zijn we boodschappen gaan doen bij Superfood voor de eerste week. We hebben verschillende plekken bezocht doorheen de dag. Vooral verschillende stranden, maar we zijn ook door Aruba gereden. We hebben gezwommen, schildpadden gezien enzovoort.

We zijn uiteindelijk nog gaan eten bij de Zeerover.

Het was een leuke dag, ik heb zin in onze eerste stagedag morgen!


Maandag 6 mei 2024

Kennismaking / eerste stagedag

Op 6 mei gingen we voor de eerste keer naar stage. Ik loop stage bij Cas Di Cultura. Op mijn stageplaats heb ik kennis gemaakt met Lotte, Ashley en Evelyn. Zij zijn de medewerkers die op de bureau werken. Mijn stagementor Vicky zie ik volgende week pas, dus ik word nu begeleid door Lotte.

Ik heb een rondleiding gekregen van Lotte doorheen heel het gebouw en ze vertelde mij meer over het cultureel centrum. Daarna heeft Lotte bestanden met mij gedeeld via email met allemaal informatie over Cas Di Cultura. Nadat ik alle informatie had bekeken mocht ik middag pauze houden.

Als laatst heb ik Evelyn van Finance geholpen met de facturen van januari, februari en maart te klasseren en na te kijken of alle kosten kloppen.

Toen we klaar waren met stage zijn we nog naar de hooiberg gegaan. In de avond hebben we nog zelf gekookt. Als laatste hebben we nog voor school gewerkt en hebben we nog gerust.

Vandaag was de kennismaking en heb ik super veel mogen doen, het was een toffe dag!

Dinsdag 7 mei 2024

Tweede stage dag

Vandaag is de tweede dag stage bij Cas di Cultura. Ik ben begonnen met aan mijn stage website te werken, zodat de website up to date is.

In de voormiddag heb ik voor school gewerkt. Zoals aan de website werken, taken van leerkrachten maken enzovoort.

In de namiddag heb ik goodiebags gemaakt voor een event en ben ik begonnen met foto's te maken van schilderijen voor de inventaris.

Deze dag heb ik veel mogen doen, het was een geslaagde dag!


Woensdag 8 mei 2024

Derde stagedag

Vandaag ben ik begonnen met het bijwerken van mijn stagewebsite. Daarna heb ik de kassa na moeten tellen na een event dat gisteren plaats vond.

Daarna heb ik rekeningen gekopieerd en de kopie eraan vast geniet. Ik heb Evelyn nog geholpen met documenten te klasseren en de documenten in mappen te organiseren.

Ook heb ik de kosten moeten nakijken. En als laatst heb ik nog gewerkt voor school.

Het was een leuke dag!

Donderdag 9 mei 2024

Vrije dag

Tijdens onze vrije dag hebben we verschillende activiteiten gedaan zoals off-road samen met iemand dat Meneer Pareijn kent uit Aruba. We zijn ook naar de natural pools gegaan en grotten gaan bekijken!

Achteraf zijn we nog naar een pizzaria geweest en hebben we bij het verblijf nog bijgepraat en gerust.

Dit vond ik een super toffe dag!


Vrijdag 10 mei 2024

Vierde stagedag

Ik ben mijn vierde stagedag begonnen met aan mijn stagewebsite te werken. Verder heb ik nog foto's gemaakt van de schilderijen voor de inventaris.

Voor Ashley heb ik 200 tickets gesneden en op de achterkant de nummering geschreven.

Toen we terug bij Blue Village waren hebben we zelf eten gekookt en hebben we nog gerust.

Het was een geslaagde dag!

Zaterdag 11 mei 2024

Weekend

Vandaag zijn we naar San Nicolas geweest om naar de muurschilderingen te gaan kijken en zijn we in een aantal winkeltjes gaan kijken. We zijn ook nog langs Baby beach gegaan om te zwemmen. We hebben daar iets gedronken en een ijsje gegeten.

In de avond hebben we nog iets gekookt en hebben we nog gerust.

Ik vond het een gezellige dag!


Zondag 12 mei 2024

Weekend

Vandaag hebben we een rust dagje gehouden in Blue Village. We gingen zwemmen in het zwembad van het verblijf. Daarna zonde we nog.

In de avond zijn we nog met zen alle gaan eten bij het restaurant van het verblijf omdat het meneer Pareijn zijn laatste avond was, dit was gezellig!

Maandag 13 mei 2024

Vijfde stagedag

Op de vijfde stagedag heb ik Vicky ontmoet. Ze vertelde nog wat meer over haar zelf. Ik ben begonnen met het werken aan mijn stagewebsite.

Daarna ben ik begonnen met files aan te maken om alle foto's en informatie over de inventaris in op te slagen. Per categorie heb ik een file gemaakt met de foto's erin. Voor alle informatie uit te schrijven heb ik gewerkt in Excel spreadsheet. De Excel spreadsheet heb ik voor elke categorie gemaakt.

Ik ben met deze opdracht bijna klaar! Het was een tof dagje!


Dinsdag 14 mei 2024

Zesde stagedag

Op de zesde stagedag ben ik begonnen met aan mijn stage website te werken. Wanneer Evelyn aan kwam zijn we begonnen aan de kosten van April.

Vandaag heb ik ook een meeting mogen bijwonen van Vicky. Dit vond ik zeer interessant, omdat ik mocht mee luisteren hoe een meeting eruit ziet bij een cultureel centrum.

In de namiddag heb ik mijn taak over de inventaris afgewerkt. Daarna heb ik met Kevin meegekeken hoe je een video edit. Kevin moest een video editen voor een event dat eraan kwam en heeft meer uitleg gegeven over welke software programma's ze daarvoor gebruiken. Jenna heb ik nog geholpen met namen op te schrijven op stickers die geplakt moesten worden op zakjes voor het Pride event.

Als laatste heb ik Jenna nog geholpen met het knippen van stickers voor het Pride event.

Ik vond het een super leuke dag!

Woensdag 15 mei 204

Zevende stagedag

Op de zevende stagedag ben ik begonnen met het werken aan mijn stagewebsite. Daarna ben ik begonnen met de bakjes met verschillende documenten en een kast van Vicky op te ruimen/ daarna opnieuw te organiseren.

De oude documenten die niet meer belangrijk waren heb ik verscheurd (omdat er persoonlijke gegevens op staan).

In de namiddag ben ik begonnen met de oude documenten te gaan organiseren wat weg mag en wat niet. De documenten ouder dan 2014 mochten weg.

Vandaag heb ik veel mogen doen, het was een leuke dag!


Donderdag 16 mei 2024

Achtste stagedag

Op de achtste stagedag ben ik begonnen met het werken aan mijn stagewebsite.

Daarna heb ik Evelyn geholpen met haar documenten te organiseren. We hebben gesorteerd wat naar de opslag mag en welke documenten er in haar kantoor mogen blijven. Daarna heb ik de kosten in orde gebracht.

In de namiddag zijn Evelyn en ik nog verder gegaan met haar documenten te organiseren en de kosten in orde te brengen.

Het was een leuke dag!

Vrijdag 17 mei 2024

Negenste stagedag

Op de negenste stagedag ben ik begonnen met het werken aan mijn stagewebsite.

Daarna ben ik met Jenna, Kevin en Elton tickets voor een event naar bedrijven gaan brengen die ons sponseren. De bedrijven krijgen gratis tickets omdat ze onze sponser zijn. Daarna zijn we nog naar Super Doit Center geweest om EHBO spullen enzovoort te gaan halen voor Cas di Cultura.

In de namiddag heb ik nog gewerkt aan een opdracht voor school. Ik vond het een super toffe dag!


Zaterdag 18 mei 2024

Weekend

Zaterdag zijn we naar Oranjestad geweest om naar de winkels te gaan kijken. Ik heb vooral souvenirs gekocht voor familie en vrienden. We zijn ook in andere winkels gaan kijken waar er sales waren.

Anahit en ik zijn ook nog iets gaan eten en drinken bij SharQy's aan de pier.

Het was een leuke dag!

Zondag 19 mei 2024

Weekend

Zondag zijn we naar Baby Beach gegaan. We hebben gezwommen en hebben nog eens schildpadden gezien. Daarna hebben we nog op het strand gelegen en hebben we nog iets gedronken.

Als laatst zijn we nog eens bij de Zeerover gaan eten en hebben we in de avond nog gekaart. 


Maandag 20 mei 2024

Tiende stagedag

Op de tiende stagedag ben ik begonnen met te werken aan mijn stagewebsite. Daarna heb ik voor Evelyn nog koppies gemaakt van rekeningen en ze geklasseerd in een map op datum.

Dan ben ik voor Vicky begonnen aan een mailing list van bedrijven/organisaties zoals banken, kerken enzovoort om mails naar te sturen in verband met een event. Met deze taak ben ik bijna klaar.

Vandaag ben ik om 15.45 uur mogen vertrekken!

Dinsdag 21 mei 2024

Elfde stagedag

Vandaag is het de elfde stagedag. Ik ben begonnen met aan mijn stagewebsite te werken. Dan heb ik mijn opdracht in Excel van de vorige dag afgewerkt. Daarna ben ik gaan lunchen.

In de namiddag ben ik met Jenna tickets gaan brengen naar de sponsors en zijn we stickers gaan ophalen voor het Pride event. Toen je terug waren begonnen we met de stickers te knippen en zijn we weer tickets en een contract moeten gaan brengen naar Super food.

Als laatst heb ik mails verstuurd naar alle bedrijven van de Excel die ik eerder vandaag heb afgewerkt. 

Het was een super toffe dag!


Woensdag 22 mei 2024

Twaalfde stagedag

Op de twaalfde stagedag ben ik begonnen met te werken aan mijn stagewebsite. Dan mocht ik van Lotte bij de techniekers zitten tijdens de show van sneeuwwitje. Daarna ben ik verder gaan werken aan een taak voor school.

In de namiddag ben ik begonnen met mails te sturen naar bedrijven met een uitnodiging en informatie over een event die ze mogen bijwonen. Met deze taak ben ik bijna heel de namiddag mee bezig geweest.


Donderdag 23 mei 2024

Dertiende stagedag

 Op de dertiende stagedag mocht ik in de voormiddag meekijken bij de tech crew naar de shows van sneeuwwitje. Dan heb ik lunch gegeten.

 In de namiddag heb ik nog aan mijn taken voor school gewerkt.

Vandaag had ik niet zoveel gedaan maar het was nog wel een toffe dag!


Vrijdag 24 mei 2024

Veertiende stagedag/laatste stagedag

 Op de veertiende stagedag ben ik begonnen met mails te sturen naar bedrijven om ze uit te nodigen voor een event.

In de middag is mevrouw Noyens ons komen halen om naar San Nicolas te gaan om scholen te gaan bezoeken. Eerst had ik afscheid genomen van mijn stagementor en heb ik het cadeautje afgegeven. We zijn onderweg nog gestopt om iets te eten. De stagementor van Linde heeft ons getrakteerd.

In de avond zijn Anahit en Ik nog gaan eten bij een argentijnse grill. 

Zaterdag 25 mei & Zondag 26 mei 2024

Weekend

Zaterdag zijn we om 9 uur gaan ontbijten en zijn we begonnen met de laatste spullen in onze koffers te doen. Om 12 uur moest iedereen zijn spullen bij ons in het huisje. Om 15 uur is de eerste groep vertrokken naar de luchthaven. 

Om 19 uur vertrok onze vlucht naar Bonaire (dit was onze tussenstop), we hebben hier een uurtje moeten wachten en daarna vlogen we verder naar Amsterdam.

Zondag zijn we rond iets voor 13 uur aangekomen in Amsterdam. We hebben afscheid genomen van iedereen.

Ik vond dit een super leuke ervaring om in Aruba stage te kunnen lopen. Het is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Daarom wil ik mijn stagementor Vicky en de school heel erg bedanken voor deze kans!


Jana Vercammen  Schooljaar 2023-2024
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin